- iMac-svikt ikke Apples skyld

iMac-lanseringen i USA har vært en kjempesuksess, men enkelte brukere har hatt problemer med å koble seg til Internett. Interimsjef Steve Jobs i Apple mener skylden ligger hos aksessleverandørene.

Amerikanske forhandlere melder om rekordsalg av iMac - Apples nye maskin som ble lansert 15. august. Mens Apple kunngjorde at selskapet solgte 150.000 maskiner i løpet av en uke, antyder det Apple-sentriske nettstedet Mac OS Rumors at solgte og bestilte enheter ligger mye høyere. Meldinger om at endel Windows-brukere er blant kjøperne er ekstra gode nyheter for Apple.

Skåret i gleden har vært meldingene om at enkelte brukere har hatt problemer med å knytte seg til Internett med sin nye iMac. Dét er et alvorlig problem for iMac (Internett-Mac), hvis hovedfunksjon nettopp er å kunne knytte seg til nettet.

Apple-sjef Steve Jobs forteller i en e-post til Inter@ctive Week, omtalt på ZDNet, at Apple har sjekket modemene på iMac og ikke funnet noe feil. Jobs mener at problemet ligger i at små aksessleverandører har modem som ikke støtter den nye V.90-standarden (ikke ratifisert ennå - red. anm.) for 56Kbps modem - eller at de ikke har støtte for 56K-modem i det hele tatt. Det har den konsekvens at iMac-brukere automatisk blir koblet fra når de forsøker å logge seg på nettet.

ZDNet melder at flere av aksessleverandørene bestrider at feilen ligger på deres side.

Til toppen