iMac til 10.990 kr

Steve Jobs har senket prisene på iMac i USA, og nå følger Apple Norge etter.

Steve Jobs har senket prisene på iMac i USA, og nå følger Apple Norge etter.

Selv om det har vært noe variasjon hos forskjellige forhandlere har den opprinnelige iMac-modellen ligget på rundt 12.990 kroner inklusive merverdiavgift i det norske markedet. Til sammenlikning har prisen i USA vært 1.299 dollar for samme maskin.

I USA blir den forbedrede iMac II lansert til en pris av 1.199 dollar, mens den tradisjonelle utgaven blir solgt for 1.049 dollar mens den blir utfaset.

Da digi.no/mac snakket med Apple Norge onsdag kunne selskapet ikke si hva de nye prisene blir.

- Vi kommer til å følge det internasjonale prismønsteret på iMac, men vi har ennå ikke den nye prisingen klar, forteller markedssjef i Apple Norge, Arne Odden, til digi.no/mac.

- I og med at den gamle iMac-modellen kostet 1.299 dollar i USA og 12.990 kroner i Norge og Apple senker prisen i USA til 1.049 dollar, er det ikke naturlig å vente at Apple Norge senker prisen på gamle iMac til rundt 10.490 kroner (inkl mva)?

- Det kan jeg ikke si noe om, annet enn det jeg allerede har sagt om at vi skal være i samsvar med den internasjonale prisutviklingen, svarer Odden.

- Hva med iMac II, kommer den til å blir satt ned til 11.990 kroner i tråd med prisen i USA?

- Jeg kan ikke si noe før vi har kommunisert med våre kunder, forklarer Odden.

Like før denne saken ble publisert torsdag ettermiddag lykkes det digi.no/mac å få tak produkstsjef Verner Hølleland hos Apple Norge som hadde de nye iMac-prisene klare.

- Den gamle iMac-modellen vil bli priset til rundt 10.990 kroner inklusive merverdiavgift, forteller Hølleland, som understreker at det er en circa-pris og at det vil være noe avvik fra forhandler til forhandler.

Hølleland forteller at de nye nye kraftigere og fargesprakende iMac-modellene som er ventet til Norge i månedsskiftet januar-februar, vil koste rundt 12.200 kroner inklusive merverdiavgift.

Til toppen