iMac til topps i CompUSA

Den største dataverhuskjeden i USA melder om rekordsalg som følge av Apple Computers avbetalingsprogram for iMac.

Den største dataverhuskjeden i USA melder om rekordsalg som følge av Apple Computers avbetalingsprogram for iMac.

CompUSA-kjeden bestående av over 200 datavarehus i USA meldte sent i forrige uke om at Apple Computers avbetalingsprogram der kunder kan betale 30 dollar måneden for en iMac, er en kjempesuksess.

Selskapet har aldri i sin 13-årige historie solgt så mange maskiner av noe slag i løpet av en helg som det gjorde helgen den 7-8. november. Selskapet hadde et spesialtilbud bestående av iMac, en Epson Stylus 440 fargeblekkskriver, og en Umax Astra 1220U skanner. Normalpris på dette utstyret er 1.639 dollar, men med et prisavslag på totalt 340 dollar endte prisen på 1.299 dollar, det samme som en iMac koster normalt.

CompUSA oppnådde to ting med det suksessfulle helgesalget. Det stjal oppmerksomhet fra Best Buy-kjedens lansering av iMac samme helg, og det gjorde at selskapet fikk tømt lageret av førsteutgaven av iMac (Revision A) for å gjøre plass til den oppjusterte utgaven (Revision B). Apple lanserte nemlig en oppjustert utgave (Revisions B) av iMac paralelt med kunngjøringen om avbetalingsprogrammet for iMac den 5. november. Denne inkluderer Mac OS 8.5, ATI Rage Pro Turbo grafikk-kontroller, 6MB video-RAM, samt Adobe PageMill 3.0,

I henhold til ZD Market Intelligence var iMac den mestselgende PC i datavarehus i USA i august og september, med henholdsvis 12,3 og 9,8 prosents markedsandel. Dog viste salget, i henhold til Aaron Goldberg, direktør i ZD Market Intelligence, en fallende tendens, og Goldberg mente det tyder på at Apple ikke vil være i stand til å opprettholde iMac-salget på sikt, noe Apple avviser som ren spekulasjon. Se omtale i digi.no/mac-artikkelen "Apple benekter svekket iMac-salg" i margen til høyre.

Uansett hvem som har rett, Apple eller Goldberg, tyder meldingene fra USA på at avbetalingsprogrammet for iMac har gitt et nytt oppsving i iMac-salget. Apple på sin side vil ikke gi noen spesifikke tall på iMac-salget før selskapet kunngjør tallene for inneværende fiskalkvartal den 13. januar 1999.

På den negative siden, sa CompUSAs toppsjef, Jim Halpin, i meldingen at selskapet har problemer med å få levert nok av andre maskiner fra Apple. Selv om det kan synes som et luksusproblem, har Apple tidligere hatt til dels betydelige problemer med å beregne etterspørselen. Det gir tapte inntekter og misfornøyde kunder som heller velger maskiner fra andre leverandører.

Til toppen