BEDRIFTSTEKNOLOGI

iMac tok Q4

Apple Computers iMac var den mestselgende datamaskin i amerikanske databutikker og postordreforetak i fjerde kvartal 1998.

Jens Kanden
22. jan. 1999 - 10:58

Analysebyrået PC Data som følger detaljehandelen i det amerikanske markedet melder at iMac toppet listene i fjerde kvartal foran Compaq Presario-modellene 5170, 5150 og 5050, og Hewlett-Packard 6355.

Samtidig er det klart at iMac er den eneste maskinen som har vært blant de fem mestselgende PC-er hver måned fra og med lansering i august.

Isolert sett i desember kom iMac på tredjeplass etter Compaq Presario 5170 og Presario 5150. På fjerdeplass fulgte emachines etower og på femteplass Compaq Presario 2266.

Suksessen til iMac har sendt Apples andel i markedet for salg av datamaskiner gjennom butikker og postordre til værs. I årets andre kalenderkvartal - før iMac ble introdusert - hadde Apple Computer en markedsandel på 6,7 prosent. I fjerde kvartal var andelen steget til 9,6 prosent.

iMac sto for 6,2 prosent av det totale antallet PC-er solgt i det amerikanske markedet i fjerde kvartal, noe som representerte 7,2 prosent av omsetningen i dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.