- iMac-ytelsen en bløff

CNN har sammenliknet ytelsen til en iMac med to forskjellige PC-er, hvor den ene var betydelig billigere enn iMac. Begge slo Apple-maskinen ned i støvlene.

I en artikkel CNN publiserte mandag, heter det at Steve Jobs' påstand om at iMac er raskere enn den raskeste Pentium II, er rent oppspinn.

CNN ønsket å se om det var noe i påstandene til Jobs og testet en iMac i standardkonfigurasjon mot to Intel-baserte PC-er, en dyrere Pentium II 400 MHz Micro Express-maskin og en 333 MHz Celeron-basert Packard Bell-maskin som koster omtrent 300 dollar mindre enn iMac.

I en test hvor målet var å utføre en rekke vanlige Excel-operasjoner, brukte iMac-en 55 prosent lenger tid enn Celeron-maskinen, og tre ganger så lang tid som Pentium II-maskinen, selv om testerne doblet minnet til iMac-en. I en Photoshop-test hvor rask behandling av et 5 MB bilde var målet, brukte iMac-en 80 prosent lenger tid enn Celeron-maskinen.

iMac-en kom derimot bedre ut i CNNs spill- og tekstbehandlingstester, den ble slått av Celeron-maskin med kun åtte prosent i begge testene.

Til toppen