AVTALER & KONTRAKTER

Imagination kjøper MIPS

Vil utfordre ARM på hjemmebanen.

MIPS tilbyr blant annet systembrikker basert på selskapet egen prosessorarkitektur.
MIPS tilbyr blant annet systembrikker basert på selskapet egen prosessorarkitektur. Bilde: MIPS
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. nov. 2012 - 15:51

Denne uken ble det kjent at britiske Imagination Technologies, som er mest kjent for grafikkprosessorene PowerVR som brukes av blant annet iPhone- og iPad-modeller, har kjøpt amerikanske MIPS Technologies, som er mest kjent for selskapets RISC-prosessorer (Reduced Instruction Set Computing).

Oppkjøpet, som har en verdi på 60 millioner dollar, inkluderer 82 patenter som er relevante i forbindelse med MIPS-arkitekturen. De resterende 498 patentene til MIPS er solgt til selskapet Bridge Crossing for 350 millioner dollar med det vilkår at Imagination er gitt en evigvarende, royaltyfri lisens på bruken av samtlige oppfinnelser.

– Ved å kombinere teknologier og kunnskapene til MIPS og Imagination mener vi at vi sammen kan skape et kraftig, veldefinert og høyst innflytelsesrikt alternativ til eksisterende CPU-er i markedet, sier Sandeep Vij, toppsjef i MIPS, i en pressemelding.

– Vi tror at dette styrker utvalget vår og tilbyr flere valgmuligheter, sier David Harold, en talsmann for Imagination, til BBC News.

– ARM er selvfølgelig veldig sterke innen CPU-område og vi har vært nisje. Men ved å hente inn MIPS i virksomheten vår, mener vi at den vil bli et sterkt alternativ i CPU-markedet, sier Harold.

Det finnes allerede Android-baserte nettbrett som er basert på MIPS-arkitekturen, blant annet indiske Karbonn Smart Tab 1, som har en veiledende pris i India på 6999 rupi, drøyt 700 kroner.

Det er ventet at transaksjonene vil være fullført i løpet av første kvartal av 2013.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.