JUSS OG SAMFUNN

Imaker til mer enn aviser

I en digi.no-artikkel fra juni i år om EUnets publiseringssystem, heter det at konkurrenten Imaker henvender seg spesielt mot aviser. - Slett ikke, sier Richard Dirdal i Imaker AS.

Herman Berg
20. aug. 1998 - 14:25

Dirdals poeng er at utsagnet motsies av listen over Imaker-kunder, som PLUSreiser, Mercuri Urval, Selmer Bolig, Norgeskreditt, Valhall, Studia Bokhandel, Fjord Line, Reiselivsutvikling, Fjord Norge, Tørrkopi Civit osv, i tillegg til Bergensavisen og A-pressen.

- Imaker brukes i dag av over 60 forskjellige bedrifter av alle typer. Med moduler som shoppingløsning, pressemeldingssystem, annonsesystem, stillingssystem, søk, lenkesjekking osv, framstår det som et totalsystem for publisering av all type informasjon. Det kan også vises til ekstra funksjonalitet som håndtering av forskjellige språkversjoner, styring på dato, statistikk med mer, samt enkle brukergrensesnitt og mulighet for rask utvikling av tjenester.

Imaker kjører i dag på Linux, Solaris og Unix, mot databaser som MSQL og Raima. Dirdal varsler viktige nyheter om en måneds tid, blant annet at Imaker da vil kunne kjøre på mange flere typer server og databaser.

Imaker var opprinnelig knyttet til Spekter Bergen, men tas nå hånd om av et eget selskap, Imaker AS, etablert i Oslo.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.