KARRIERE

- Imponert over norske IT-folk

IT-folk i Norge er dyktige og har en balansert jobbform, mener indisk IT-ekspert Rachna Ahlawat.

4. juni 2008 - 12:29

Indiske Rachna Ahlawat synes å ha fått med seg det meste. Fortsatt bare 35 år gammel har hun rukket en master i IT med fordypning i markedsføring fra universitetet i Fergusson College i Pune i India, en rekke sjefsjobber i prestisjetunge IT-bedrifter og to barn på tolv og seks år.

Rahlawat startet karrieren som leder for markedsføringsstrategier og undersøkelser for telekommunikasjonsleverandører hos AC Nielsen i New Dehli i India. Deretter reiste hun og familien til Silicon Valley. Rahlawat hadde fått barn nummer to, og startet opp i USA som sjefsanalytiker i forretningsområdet trådløse nett hos Gartner.

I Gartner jobbet hun som rådgiver for et antall nettverksleverandører med markedsføringsstrategier og hjelp til å ta riktige beslutninger i valget av nytt nettverksmiljø.

Nå jobber hun som visepresident hos Meru Networks, som fremheves av Gartner som leverandør av fjerde generasjon WLAN. Gartner har utgitt en analyse av tilbydere av utstyr til WLAN-infrastruktur, Magic Quadrant for Wireless LAN Infrastructure, der selskapet lenge har vært alene i kvadratet for visjonære.

I Norge er Meru representert av Data Equipment som er distributør for de trådløse produktene.

digi.no fikk et intervju med Rachna Ahlawat da hun var på besøk i Oslo som foredragsholder til seminaret «Wireless without compromise» i regi av Meru Networks. Meru Networks har kunder over hele verden, og Skandinavia er et viktig marked.

Rachna har over 100 reisedager i året, og har på sin turne denne gangen besøkt både Norge, Sverige, Finland og Danmark.

- Norge leder helt klart. Vi har rundt 400 kunder i hele Skandinavia, hvorav halvparten kommer fra Norge, forteller Rachna.

Hun er imponert over at Norge med halvparten så mange innbyggere som Sverige har klart så mange kundecaser.

- Norske IT-folk jobber strukturert, ligger langt fremme på teknologisk forståelse og innovasjon og har dessuten en balansert jobb-form, sier Rachna til digi.no.

Den trådløse løsningen på Gardemoen flyplass er blant annet løsning bygget på Meru Networks teknologi.

Trådløse nettverk er ennå i støpeskjeen. På verdensbasis regner man med at det kan være 20 prosent trådløs dekning.

Rachna spår en kraftig vekst av trådløse nettverk og tror at det om noen få år vil være trådløst i de fleste store shoppingsentre, offentlige transportsteder, skoler og universiteter og på konferansesteder og hoteller.

- Hvordan får du tid til krevende jobb, mange reisedager og familie?

- Det er ikke uvanlig at jeg har en 70 timers arbeidsuke, men jeg passer på å være strukturert. Tiden mellom fire på ettermiddagen til åtte, ni på kvelden er hellig og kun for mann og barn, forteller Rachna.

Hun synes de norske forholdene med 37,5 timers uke er en sunn politikk, men medgir at hun jobber langt mer enn nødvendig fordi jobben er spennende.

Og selv om arbeidsuken kan bli lang, legger amerikanerne opp til stor grad av frihet. Da hun fikk minstebarnet, jobbet hun hjemmenfra i hele seks år, og viste seg nærmest aldri på Gartner-kontoret.

- Med dagens teknologi, der du kan være tilgjengelig på e-post, lynmeldinger, telefon og snart trådløst hvor som helst blir det bare en formalitet hvor man sitter fysisk og jobber, sier Rachna.

Ettersom Rachna er avhengig av å nå kunder over hele verden, er det å dele opp døgnet helt perfekt. I hverdagen starter Rachna klokken seks på morgenen, tar pause mellom fire og ni på kvelden og starter opp klokken ti og utover.

På den måten klarer hun å kommunisere med kunder fra Asia, USAs østkyst og Europa til alle døgnets tider.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.