TELEKOM

Imponert over Opera på iPhone

- Gir Safari et spark i baken, mener Wired.

Opera Mini på iPhone
Opera Mini på iPhone Bilde: Opera Software
16. feb. 2010 - 09:27

Wireds Gadget Labs har vært i Barcelona for blant annet å se på iPhone-versjonen av Opera Mini. Alt tyder på at journalisten ble imponert.

Til tross for at versjonen som ble demonstrert under Mobile World Congress er uferdig, fikk Wireds utsendte en opplevelse av virkelig fart, sammenlignet med Safari-nettleseren som følger med iPhone.

- Vi lastet opp NYT-forsiden (New York Times) i begge nettleserne, og var oppe og surfet fem eller seks sider i dybden med Opera før Safari var ferdig med forsiden. Enda bedre, Opera er rask til å zoome og rulle så snart teksten er oppe på skjermen. iPhone-brukere vet at dette ikke er tilfellet for Mobile Safari, skriver Wireds journalist.

Han bemerker også økt navigasjonshastighet på grunn av mellomlagring hver enkelt side som Opera Mini viser, slik at man raskt kan bla fram og tilbake mellom sidene man har åpnet i nettleseren.

Opera Mini på iPhone <i>Bilde: Opera Software</i>
Opera Mini på iPhone Bilde: Opera Software

Det meste av hastighetsøkningen kommer selvfølgelig av at Opera Mini ikke trenger å laste ned de vanlige websidene til mobilen, men at dette i stedet gjøres av en server hos Opera Software. Denne komprimerer innholdet med opptil 90 prosent og tilpasser visningen til skjermstørrelsen på mobilen. Dermed går det mye raskere å få vist tunge websider i Opera Mini enn i vanlige mobilnettlesere, spesielt over litt trege forbindelser.

Det at datamengden som må sendes til mobilen kan reduseres kraftig, er en god ting dersom man ikke betaler fast pris for datatrafikken over mobilnettet.

Journalisten har riktignok noen negative bemerkninger å komme med også. Dette handler om hvordan Opera Mini er tilpasset brukergrensesnittet til iPhone, blant annet bruken av utklippstavlen.

Det er fortsatt uklart om Opera Mini faktisk vil bli tilgjengelig for iPhone-brukerne, men det ser langt lysere ut nå enn for bare noen uker siden.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.