Importér DVD selv - enkelt og billig

Det kan være en pine å vente på at filmer skal snegle seg ut i norsk versjon. Internett gjør det mulig å putte filmen i spilleren samme dag som den slippes i USA.

Det kan være en pine å vente på at filmer skal snegle seg ut i norsk versjon. Internett gjør det mulig å putte filmen i spilleren samme dag som den slippes i USA.

Det er mange som har oppdaget mulighetene for å importere filmer selv. Høye priser i butikkene og sen levering gjør at mange velger å kjøpe filmene direkte fra opprinnelseslandet, som ofte er USA.

Import til privat bruk er ikke i konflikt med de eksklusive rettighetene til distribusjonsselskapene, og man får filmene langt tidligere enn om man venter på den norske verjonen. Av og til får man dem før de havner på kino i Norge, avhengig av hvor mye filmens eiere i USA vil melke kino-publikum i hjemlandet.

Det finnes et uttall salgssteder på Internett for den som vil importere selv, og mange tjenester som gjør det både enkelt og billig å kjøpe direkte.

Her er noen av de mest interessante:

* DVD Express leverer filmene på døra til deg tre dager etter bestilling

* DVD Review gir deg oversikt og vurdering av de nyeste filmene og ryktene

* DVD Price Search finner det billigste alternativet for de filmene du er interessert i, inkludert fraktpris til alle verdenshjørner

* DVD Profiler er et Windowsprogram for å holde styr på filmene dine. Programmet har noen av funksjonene til DVD Price Search innebygget

Det kan lønne seg å benytte en av de internasjonale fraktselskapene heller enn å få varene sendt med postverket. Disse selskapene har andre rutiner på registrering og utsendelse av pakkene, og du slipper unna med rundt 50 kroner for å få DVD-filmene levert på døra.

Leveringstiden for sentrale strøk av Norge er på omtrent 3 dager, mens alle nord for Trøndelag må belage seg på et par dager ekstra.

Faktura for moms, toll og gebyr kommer i postkassen i etterkant, medmindre man bestiller for mer enn 5000 kroner, og det skulle vel holde for selv de mest inbitte film-entusiastene.

Til toppen