Importør tiltales for salg av voldsspill

Svenske myndigheter gjør alvor av sin kamp mot voldelige dataspill gjennom "Postal 2"-saken.

Svenske myndigheter gjør alvor av sin kamp mot voldelige dataspill gjennom "Postal 2"-saken.

For å verne barn og ungdom, har mange land, inkludert Norge og Sverige innført aldersgrenser på voldelige dataspill. Men enkelte spill er nå blitt så voldelig at svenske myndigheter nå vil forsøke å forby dem.

Spillet som har fått Justisdepartmentet i Sverige til å reagere heter "Postal 2" og er ikke nytt. Men spillet var trolig noe av det mest voldelige på markedet da det kom i salg i fjor våres.

Tittelen på Postal henspiller på de mange episodene i USA noen år tilbake der misfornøyde og deprimerte ansatte gikk amok på sine arbeidsplasser med skytevåpen. Det amerikanske postvesenet hadde flere slike episoder med mange drepte, noe som gav opphav til utrykket "go postal".

I Postal-spillene får man poeng for å skyte eller hakke i hjel tilfeldige ofre med spade og produsenten har lagt på maksimalt med blod og gørr. I tillegg til den svært grafiske volden, skal du som spiller også blant annet bruke levende katter som lyddempere på ditt våpen (se bildet)

Spillet fikk mye oppmerksomhet i Sverige og fikk det svenske justisdepartementet til å klage saken inn for en såkalt trykkefrihetsjury.

Nå er det tatt ut stevning mot sjefen hos importøren, skriver svenske medier. Saken skal føres i Helsingborgs tingrett, men når er uklart.

En fellende dom i saken vil nok gjøre svenske spillimportører mer forsiktig, men ivrige brukere som vil ha spill som stoppes kan i de fleste tilfeller kjøpe og laste dem ned over nettet.

Til toppen