RESULTATERFINANS

In Focus: - DLP er fremtidens teknologi

In Focus mener at DLP-teknologien vil erstatte TFT-Polysilicon i løpet av de nærmeste par årene, og at denne teknologien er nødvendig for å lage prosjektører som er lette og kraftige nok i det mobile markedet.

2. juni 1998 - 10:06

- Vi inngikk et samarbeid med Texas Instruments for to år siden på utvikling av DLP-brikker til våre prosjektorer. Det er den teknologien som i dag brukes i LP420 hos oss, sier CEO i In Focus, John Harker til digi.no.

- Hvordan begrunner du satsingen på DLP?

- Jeg mener denne teknologien er nødvendig for at vi skal kunne levere prosjektører som samtidig er lette nok og lyssterke nok til å bli volum-produkter. Vi tror såkalt reflektiv teknologi vil erstatte Polysilicon på sikt.

- Dere har nå faset ut VGA-poduktene. I første kvartal rapporterte dere at SXGA var inne med en prosent av omsetningen. Hvor lang tid tror du det tar for disse produktene tar av?

- SXGA ligger nok et stykke frem i tid. I 1998 forventer vi at 20 prosent av omsetningen vil være XGA. Da vil nok 50 prosent av "lap-top" markedet kjører på XGA. Den installerte basen her er imidlertid såpass høy at det vil ta tid før vi når virkelig store volumer, altså 50 - 60 prosent av omsetningen, forklarer Harker.

ASK har for tiden ett produkt basert på DLP-teknologien fra Texas Instruments, Impression 8300. Det norske selskapet Davis AS har satset aktivt på DLP (se egen sak i høyre marg).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.