MOBIL

Ina Ronæss får ansvar for bærekraft i Telia

Telia ansetter bærekraftsansvarlig som skal bidra til å nå ambisiøse klima- og miljømål.

Ina Othilie Vikoren Ronæss er ansatt som bærekraftsansvarlig i Telia Norge fra august.
Ina Othilie Vikoren Ronæss er ansatt som bærekraftsansvarlig i Telia Norge fra august.
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
10. juni 2020 - 07:21

Telia Norge styrker nå sin satsing på bærekraft med ansettelsen av Ina Othilie Vikøren Ronæss i den nyopprettede stillingen som ansvarlig for bærekraft. Vikøren får ansvaret for å bidra til at selskapet når sine ambisiøse klima- og miljømål.

– Bærekraft er en stadig viktigere del av vår forretningsvirksomhet, og vi er veldig glade for å få Ina med på laget. Hun har solid erfaring med bærekraftsarbeid, og vil være en viktig ressurs for å sette retning på hva vi som selskap må fokusere på og hvilke aktiviteter og tiltak vi setter i gang i tiden fremover, sier Stein-Erik Vellan, administrerende direktør i Telia Norge i en pressmelding.

Lillestrøm-ordfører Jørgen Vik, distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland og Telia Norge-sjef Stein-Erik Vellan markerte åpningen av Telias 5G-nett kommersielt ved å klippe over et bånd inne på Norges varemesse på Lillestrøm.
Les også

Telia åpnet 5G-nettet for kundene, men du kan ikke bruke det

Ambisiøse mål

Telia Company vedtok i 2019 ambisiøse klima- og miljømål, kjent som «Daring Goals», hvor man innen 2030 skal bli CO2-nøytrale med null avfall gjennom hele verdikjeden.

Ina Othilie Vikøren Ronæss får en nøkkelrolle i arbeidet med å nå disse målene for den norske delen av virksomheten, og samtidig sikre at alle 2300 ansatte går i samme retning.

– Jeg er utrolig glad for å bli en del av Telia. Digitale løsninger spiller en nøkkelrolle for å begrense CO2-utslippene våre, og det å få komme hit samtidig som 5G-teknologien vil muliggjøre store skritt mot et positivt klima gjør dette til en vanvittig spennende reise, sier Ina Othilie Vikøren Ronæss, påtroppende ansvarlig for bærekraft i Telia Norge.

Bred bakgrunn

Vikøren har flere års erfaring med bærekraftsarbeid, og kommer fra stillingen som bærekraftsleder for den svenske butikkjeden H&M, hvor hun hadde ansvaret for markedene i Norge og Island. Hun har tidligere jobbet tett på den norske startup-scenen, hatt ulike roller i Miljødirektoratet, Innovasjon Norge og WWF, i tillegg til å drive eget selskap der hun har konsultert selskaper i utviklingen av bærekraftige forretningsmodeller. Vikøren gikk ut fra NTNUs Entreprenørskole i 2016 med spesialisering innenfor bærekraftig forretningsmodellering for en sirkulær økonomi i Norge.

Ina Othilie Vikøren Ronæss tiltrer i stillingen i august 2020.

Les også

Færre flyreiser, kjøttfri mandag, og tingenes Internett; slik skal telekom redde verden

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.