RESULTATERFINANS

Indekskaos hos Oslo Børs

Oslo Børs endret sammensetningen av IT-indeksen 1. januar 1998 uten å varsle markedet via normale kanaler. NetCom er per 1.januar med i IT-indeksen. - Det er en fare for at det ikke gikk ut noen pressemelding på dette, sier informasjonsdirektør Bernt Bangstad til digi.no.

Jørgen Christiansen
27. jan. 1998 - 11:27

I forbindelse med endringer i listestrukturen som ble gjort ved årsskiftet, endret Oslo Børs Informasjon også på sammensetningen av IT-indeksen. NetCom ble da tatt inn i indeksen. Med en børsverdi per 2. januar på 8,8 milliarder er NetCom den desidert tyngste aksjen i indeksen med nesten 20 prosent av vektene.

Oslo Børs peker på Oslo Børs Informasjon når vi ber om en forklaring på hvorfor markedet ikke er informert. Hos Oslo Børs Informasjon er det Jo Martin Østby som sitter med ansvaret. Han innrømmer at indeksen ble endret uten at markedet ble gjort eksplisitt oppmerksom på denne endringen.

Så sent som 19. januar var NetCom ikke nevnt på Oslo Børs' egen oversikt over IT-indeksen. Denne oversikten ligger ute på Oslo Børs' internettserver. Listen ble først endret etter digi.no tok kontakt med børsen for å kontrollere at den offisielle listen var i samsvar med de vektene som ble brukt i IT-indeksen.

Østby peker på at markedet i pressemelding datert 22. desember ble underrettet om den nye listestrukturen. I den nye listestrukturen er NetCom ført opp under "IT-og kommunikasjon". Det skulle derfor være mulig å resonnere seg frem til at indeksen samtidig var endret.

Dette resonnementet har den svakheten at indeksene og listestrukturen ikke følger hverandre. Det finnes for eksempel hverken noen indeks for "handel" eller "media og forlagsvirksomhet", i den nye liste-strukturen.

Oslo Børs jobber nå med ett nytt indekssystem som ventelig vil bli lansert samtidig med innføringen av et nytt handelssystem. Det nye handelssystemet skal i følge Oslo Børs være på plass i løpet av 3. kvartal 1998.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.