KARRIERE

Inder tror ikke landsmenn vil komme

Shankar A. Narayan selger IT-hjelp fra India. Han tviler på at hans landsmenn vil takke ja til å komme til Norge. Her er årsakene:

23. mars 2001 - 10:24
Shankar A. Narayan

Nordic Associates AS

- I India finnes det svært mange språk, og vi bruker derfor engelsk som det offisielle språket. Det er nok dette som gjør at så mange indere kan flytte til USA - de kan språket, påpeker Narayan. Skal du bo i et land, må du lære deg språket og det tar tid. Tyskland har ikke lyktes å tiltrekke seg indere og jeg tror ikke rasisme er bremsen.





Regjeringen vil importere IT-folk til høsten


- Når en inder skal dra utenlands er det én ting som teller. Det er muligheten til å tjene penger. Dette er den største sperren for Norge - skattenivået og opsjonsordninger er alt for dårlig.

Hans konklusjon er todelt.

- Norge må fokusere på å få tak i folk fra Øst-Europa. Hvis norske IT-selskapet ønsker seg indere, tror jeg de fleste synes det er enklest å leie dem fra selskaper som oss.

Med Internett og billig telefoni, mener han at det er svært greit å dele opp prosjekter mellom India og Norge.

Narayan ønsker seg en regelendring.

- Det må bli enklere å få kort arbeidsvisum. Indiske prosjektledere må kunne komme til Norge for å etablere samarbeid og diskutere ferdig prosjektene sine med de norske IT-selskapene og deres kunder. Senere kan man jobbe sammen mellom India og Norge, mener han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.