AVTALER & KONTRAKTER

Indere får mer nordisk IT-drift

Forsikringsgigant kaster ut sin gamle leverandør.

Toppsjef i Tata Consultancy Services, Natarajan Chandrasekaran, kan glede seg over enda en storkunde i det nordiske markedet. Nå har de nemlig tatt over IT-driften av den danske forsikringsgiganten Tryg fra danske CSC.
Toppsjef i Tata Consultancy Services, Natarajan Chandrasekaran, kan glede seg over enda en storkunde i det nordiske markedet. Nå har de nemlig tatt over IT-driften av den danske forsikringsgiganten Tryg fra danske CSC. Bilde: Dhiraj Singh/Bloomberg/Getty Images/All Over Press
16. des. 2013 - 14:24

Som digi.no har skrevet om i en rekke kommentarer og artikler har de indiske IT-gigantene, med Tata Consultancy Services og HCL i spissen, snappet flere store kontrakter i Norge.

Men også i Danmark opplever de etablerte aktørene i IT-markedet konkurranse fra de indiske aktørene.

Den danske forsikringskjempen Tryg, som også er tungt representert i det norske markedet, rapporterer mandag at de har sagt opp sin avtale med CSC Danmark. En ny IT-driftsavtale forventes å bli inngått med TCS. I pressemeldingen fra Tryg fremgår det ikke hvor stor verdi avtalen har.

Tidligere i vinter meldte DNB om at de kaster ut Evry som IT-driftsleverandør på bekostning av indiske HCL. DNB skal etter planen melde hvem som får avtalen for drift av stormaskin-miljøet, men dersom Evry ikke vinner denne er de radert ut som en stor leverandør til Norges desidert største bank.

CSC er på mange måter det danske svaret på Evry. Selskapet mistet tidligere i år en viktig stor-kontrakt for flyselskapet SAS til nettopp TCS. Ifølge Computerworld Danmark skal også TDC, tidligere telemonopolet i Danmark, ha sagt opp sin avtale med CSC.

I 1996 kjøpte amerikanske CSC 75 prosent av aksjene i «Datacentralen I/S af 1959» som var offentlig eid. De har en rekke danske offentlige etater på kundelisten, samt at de hadde en rekke private storselskaper som oppdragsgivere.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.