Abonner
AVTALER & KONTRAKTER

Indere inntar DNB

Evry og Accenture danket ut av konkurransen.

DNBs IT-direktør, Cathrine Klouman, har vil velge en indisk leverandør til applikasjonsutvikling. Dermed ryker Evry og Accenture med flere ut av konkurransen.
DNBs IT-direktør, Cathrine Klouman, har vil velge en indisk leverandør til applikasjonsutvikling. Dermed ryker Evry og Accenture med flere ut av konkurransen. Bilde: Stig B. Fiksdal/DNB

DNB er i disse dager i ferd med å velge ny leverandør av applikasjonsutvikling og forvaltning. I dag er det 16 ulike leverandører som leverer denne type tjenester, med Cap Gemini og Accenture som de største.

– Vi har vært i prosess siden i sommer, men nærmer oss nå deadline for valg av leverandør, sier DNBs pressetalsperson Thomas Midteide til digi.no. Han forteller at de har vært i dialog med 11 leverandører gjennom en RFI-prosess.

Før jul kunne digi.no melde om åtte av disse leverandørene som da var kommet videre. Nå er det imidlertid klart at de to som kjemper om kontrakten er indiske aktører.

– Vi har valgt å kjøre videre prosess med de to indiske selskapene TCS (Tata Consultancy Service) og Infosys. I tillegg til Infosys og TCS er dessuten Accenture og Capgemini fortsatt på listen som fremtidig kandidater for systemutvikling og forvaltning, men ikke for den delen som skal iverksettes i første fase, sier Midteide til digi.no.

Evry er hoffleverandør av tjenester til DNB innen IT-drift. Denne kontrakten er også ute i markedet, men det løpet er lengre og det kan ta over sommeren før storbanken treffer et valg om ny leverandør.

Nå må Evry, Accenture og Cap Gemini se seg slått av indiske IT-krefter i kampen om landets største og viktigste bank.

Rett før jul ble det også klart at Evry vrakes av Posten som fremtidig leverandør av applikasjonsutvikling. Også her er driftskontrakten ute i markedet, noe som gjør at analytikerne er bekymret for Evrys kontraktsbase.

– Det er en utrolig spennende utvikling i den indiske IT-industrien. Mange av selskapene der har kraftig og lønnsom vekst, og driver også innovasjon på applikasjonssiden på en imponerende måte, sier Midteide som forteller de har som ambisjon å velge leverandør i løpet av april.

    Les også: