UTVIKLING

IndexedDB er gjort til W3C-standard

Database for webapplikasjoner i nettleseren.

IndexedDB gjør det mulig å for webapplikasjoner å lagre indekserte data lokalt i brukerne nettleser.
IndexedDB gjør det mulig å for webapplikasjoner å lagre indekserte data lokalt i brukerne nettleser. Bilde: PantherMedia / Kheng Ho Toh og digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. jan. 2015 - 10:27

W3C kunngjorde i går at Indexed Database API-spesifikasjonen, mer kjent som IndexedDB, nå er en offisiell W3C-anbefaling – altså en webstandard.

Spesifikasjonen beskriver et programmeringsgrensesnitt for en database med poster som inneholder enkle verdier og hierarkiske objekter. Hver post består av en nøkkel og en eller annen verdi. Databasen vedlikeholder en indeks over postene den lagrer. Applikasjonsutviklere kan lokalisere poster enten ved hjelp av den relaterte nøkkelen eller ved å bruke en indeks.

IndexedDB ble foreslått av Oracle allerede i 2009. En tidlig utgave ble implementert i Firefox 4 i 2011.

Web SQL

En konkurrerende løsning basert på SQLite, Web SQL Database, var da allerede blitt tatt i bruk av Chrome 4, Opera 10.5 og Safari. Men i november 2010 kunngjorde W3C at det var IndexedDB man ville jobbe videre med.

Google begynte å tilby støtte for IndexedDB i Chrome 11 i 2011, mens Internet Explorer fikk slik støtte med versjon 10 i 2012. Opera, som nå bruker samme motor som Chrome, har også full støtte for IndexedDB.

Apple kunngjorde først støtte for IndexedDB i fjor høst med Safari 8, men det er uklart hvor komplett denne støtten er, for både Google og Microsoft opplyser at Safaris støtte for IndexedDB fortsatt er under utvikling. Nettstedet Can I use opplyser at IndexedDB-støtten i alle fall iOS-utgaven av Safari, er temmelig «buggy».

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.