Indexspar: - Kjøp heller telefond hos oss enn aksjer i Telenor

Indexspar anbefaler at folk flest heller kjøper fondsandeler i selskapets eget telefond heller enn å kjøpe aksjer direkte i Telenor.

- Telenors storstilte frieri til det norske folk er rene bondefangeriet, mener administrerende direktør Petter Qvam i Indexspar. I en pressemelding fra Newswire sier han at folk heller bør kjøpe andeler i telefond heller enn å handle aksjer i Telenor.

- Det er gode utsikter for en oppgang i telekombransjen i årene som kommer, men småsparere gjør lurt i å spre risikoen på alle de store selskapene ved å plassere pengene i et telekomfond, sier Qvam.

Indexspar selv forvalter syv globale aksjefond blant annet innenfor telekomsektoren.

- Den såkalte "folkeaksjen" er et skalkeskjul der det egentlige motivet med å få inn Ola og Kari Nordmann som aksjeeiere er å sikre markedsandeler i Norge, sier Quam.

Han mener Telenors gigantgjeld er et hovedargument mot å kjøpe den mye omtalte folkeaksjen. - Det er klart at risikoen i en aksje påvirkes av selskapets gjeldsgrad. Investeringer i telekomaksjer har i utgangspunkt ganske høy risiko, og et telekomselskap med stor gjeld er et hasardiøst investeringsobjekt, sier Qvam.

Han tror ikke Telenor vil lykkes internasjonalt fordi selskapet er for lite og dermed sitter med et klart handikap.

- Telenor burde heller brukt reklamemillionene som går med på å markedsføre aksjen til å levere billigere og bedre tjenester til norske forbrukere, sier Qvam.

Til toppen