India anklaget for kyberspionasje mot USA

Skal ha utnyttet bakdører skaffet gjennom forhandlinger med RIM, Nokia og Apple.

10. jan. 2012 - 14:56

De siste dagene har flere medier publisert artikler om at militære i India har brukt kunnskap om bakdører i maskinvare fra RIM, Nokia og Apple til kyberspionasje mot USA. De to mest informative har vært India IT-bloggen og Hardware 2.0-bloggen til ZDnet.

Avsløringen bygger på dokumenter lagt ut på nettet av en indisk hackergruppe, «Lords of Dharamraja».

Det er verken bekreftet eller avkreftet fra indisk hold at dokumentene er ekte. Derimot skrev Reuters i går at amerikanske myndigheter etterforsker påstandene.

Reuter har denne opplysningen fra en ikke-navngitt kilde i det amerikanske regjeringsapparatet. FBI har ikke villet kommentere saken.

Det går fram av dokumentene at indiske myndigheter skal ha forhandlet fram kunnskap om bakdører hos RIM, Nokia og Apple som motytelse for å slippe disse leverandørene inn på det indiske markedet. Dokumentene omfatter også blant annet av interne e-postmeldinger fanget opp fra US-China Economic and Security Review Commission (USCC), et organ underlagt USAs nasjonalforsamlingen med oppgave å overvåke det økonomiske samkvemmet mellom USA og Kina fra et sikkerhetspolitisk synspunkt, samt en intern indisk etterretningsrapport om en operasjon for å skaffe seg innsyn i USCC-dokumenter.

De gjengitte USCC-e-postmeldingene er fra september og oktober i fjor.

Dersom dokumentene er ekte, betyr det at det amerikansk sikkerhetsorgan har latt seg hacke av indisk etterretning, som igjen har latt seg hacke av en hittil ukjent gruppe.

Dette er flaut for flere.

Lords of Dharamraja er for øvrig også kjent for å ha offentliggjort kildekode fra sikkerhetsprogramvare til Symantec. De skal ha skaffet seg denne kildekoden fra servere som eies av en militær etterretningstjeneste i India (se artikkelen Hacktivister stjal antivirus-kildekode).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.