ANALYSER

India begynner selv med outsourcing

Det høres utrolig ut, men nå har India selv begynt med outsoursing til lavkostland.

3. nov. 2004 - 09:46

Lave kostnader og fremragende kunnskap, har gjort India til en attraktiv nasjon for outsourcing av IT-oppgaver, som for eksempel programvareutvikling. Stadig flere land får øynene opp for gevinsten ved å tjenesteutsette IT-jobber, som har ført til en eksplosjon av tjenesteoppdrag i India. Men nå må India selv outsource.

Ifølge en KPMG studie for the National Association of Software and Services Companies,(Nasscom), beskriver en industrigruppe i India et behov for 250.000 tekniske kyndige personer innen 2009.

- Vi trenger en stor gruppe av talenter og et alternativt lav-kost senter tilsvarende India for å kunne fortsette å vokse. Bare Kina kan klare dette, sier toppsjef i det Bangalore-baserte selskapet Infosys, Nandan Nilekani, til New York Times.

Den indiske industrigruppen konkluderer med at det bare er Kina som har en arbeidsstyrke tilsvarende India på kost, kvalitet og fleksibilitet.

Indiske selskaper har også sett etter dyktige mennesker på programvareutvikling i andre land som Mexico og Øst-Europa, men Kina har pekt seg best ut på pålitelighet og lavest priser.

Selv om programvareeksporten i Kina bare var 700 millioner dollar i 2003, spår direktør for det Singaporebaserte selskapet Tata Consultancy, Girija Pande, at Kina snart vil være på høyde med India når det gjelder outsourcing.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.