IT-POLITIKK

India forbyr flere kinesiske apper

India forbyr ytterligere 47 kinesiske apper etter bekymringer for misbruk av personopplysninger, ifølge en tjenestemann. Spenningen øker mellom Kina og India. 

I slutten av juni ble det innført forbud mot TikTok og 58 andre kinesiske mobilapper i India.
I slutten av juni ble det innført forbud mot TikTok og 58 andre kinesiske mobilapper i India. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
27. juli 2020 - 13:49

I slutten av juni ble det innført forbud mot TikTok og 58 andre kinesiske mobilapper i India.

– De fleste av disse 47 appene er forbudt av samme årsaker som de øvrige 59. Mange var varianter av tidligere blokkerte apper, sier en offentlig tjenestemann som ønsker å være anonym.

Det har ikke kommet noen uttalelser fra offentlig hold, men en rekke medier har rapportert om forbudet som kom fredag. Ytterligere 257 kinesiske apper kan være i fare for å forbys, ifølge lokale medier.

Spenninger mellom Kina og India har økt som følge av et sammenstøt ved grensen til Himalaya 20. juni der 20 indiske soldater og et ukjent antall kinesiske soldater ble drept.

Appen TikTok har ført til bekymringer også i andre land. USA er blant landene som frykter at brukerdata fra appen kan bli overført til Kina, og vurderer forbud. Også EU, Danmark, Nederland og Storbritannia har åpnet sak.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.