India klager også på OOXML

India klager også på OOXML

ISO må vurdere tre anker mot godkjennelsen av Microsofts åpne dokumentformat.

I forrige uke ble det klart at Brasil og Sør-Afrika offisielt har bedt ISO om å revurdere godkjenningen av Microsofts dokumentformat Office Open XML (OOXML).

    Les også:

Nå er det klart at også India klager på OOXML-vedtaket.

- Når fristen gikk ut hadde vi mottatt tre anker, fra Brasil, India og Sør-Afrika, sier Jonathan Buck, en talsmann for IEC (International electrotechnical Commission), ifølge PCWorld.com.

Nå har sjefene i ISO og IEC en måned på seg til å vurdere de tre landenes anke. De må se om de kan klare å inngå et kompromiss med de respektive nasjonale standardorganisasjonene, og hvis de ikke klarer det så videresendes ankene til organisasjonenes styrer.

Selv om det ikke er uvanlig med anker i standardiseringsprosesser, skal det være ganske uvanlig at det skjer etter ett "Ballot Resoultion Meeting" (BRM).

- Dette er første gang med en slik anke etter en BRM-prosess i ISO/IEC JTC 1, men anker forekommer ofte i andre tekniske komiteer, sier Buck til PCWorld.com.

OOXML-prosessen har fått mye kritikk, også i Norge. På tross av mye kritikk endte Norge med å stemme ja til OOXML. Selv om det ble levert en protest, så har ikke Norge anket vedtaket.

ISO og IECs Joint Technical Comittee (JCT) vedtok å godkjenne OOXML som en åpen standard 29.mars i år.

Microsoft forventer ikke selv å lage støtte for OOXML i sin nåværende utgave av Office, Office 2007. De satser isteden på at det skal være klart til neste utgave, den som foreløpig bare kalles Office 14.

    Les også:

Til toppen