India klager også på OOXML

ISO må vurdere tre anker mot godkjennelsen av Microsofts åpne dokumentformat.

India klager også på OOXML

ISO må vurdere tre anker mot godkjennelsen av Microsofts åpne dokumentformat.

I forrige uke ble det klart at Brasil og Sør-Afrika offisielt har bedt ISO om å revurdere godkjenningen av Microsofts dokumentformat Office Open XML (OOXML).

    Les også:

Nå er det klart at også India klager på OOXML-vedtaket.

- Når fristen gikk ut hadde vi mottatt tre anker, fra Brasil, India og Sør-Afrika, sier Jonathan Buck, en talsmann for IEC (International electrotechnical Commission), ifølge PCWorld.com.

Nå har sjefene i ISO og IEC en måned på seg til å vurdere de tre landenes anke. De må se om de kan klare å inngå et kompromiss med de respektive nasjonale standardorganisasjonene, og hvis de ikke klarer det så videresendes ankene til organisasjonenes styrer.

Selv om det ikke er uvanlig med anker i standardiseringsprosesser, skal det være ganske uvanlig at det skjer etter ett "Ballot Resoultion Meeting" (BRM).

- Dette er første gang med en slik anke etter en BRM-prosess i ISO/IEC JTC 1, men anker forekommer ofte i andre tekniske komiteer, sier Buck til PCWorld.com.

OOXML-prosessen har fått mye kritikk, også i Norge. På tross av mye kritikk endte Norge med å stemme ja til OOXML. Selv om det ble levert en protest, så har ikke Norge anket vedtaket.

ISO og IECs Joint Technical Comittee (JCT) vedtok å godkjenne OOXML som en åpen standard 29.mars i år.

Microsoft forventer ikke selv å lage støtte for OOXML i sin nåværende utgave av Office, Office 2007. De satser isteden på at det skal være klart til neste utgave, den som foreløpig bare kalles Office 14.

    Les også:

Til toppen