BEDRIFTSTEKNOLOGI

India-kortet skal fremme Solaris

Sun allierer seg med Indias største IT-selskaper for å flytte store Unix- og Linux-brukere til Solaris.

3. feb. 2006 - 11:26

I disse dager er det ett år siden Solaris 10 ble lansert. Operativsystemet er i dag gratis og fritt tilgjengelig for alle som vil laste den ned, og det støtter flere maskinvareplattformer.

Sun mener at når Solaris er gratis, tilsier systemets teknologiske overlegenhet i forhold til Linux at særlig store datamiljøer med mange kritiske tjenester har mye å hente på et bytte. Denne uken kunngjorde selskapet en allianse med tre av Indias største IT-operatører: Satyam, Tata og Wipro. Partnerskapene går ut på å tilby verktøy og support til datasentraler som vurderer å bytte til Solaris, ikke bare fra Linux, men også fra Unix-utgavene til henholdsvis HP (HP-UX) og IBM (AIX).

For å lokke de potensielle kundene til å vurdere en overgang, tilbyr partnerne også verktøy for å kartlegge de faktiske kostnadene de har i dag, og kartlegge hvordan med optimal driftet og minsket kompleksitet under Solaris kan bidra til å redusere dem. Når scenariet er etablert for hvordan en overgang skal skje, vil kunden få en fast pris for overgangen, og anledning til å teste den nye løsningen før de bestemmer seg.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.