JUSS OG SAMFUNN

India protesterer mot NSA-avlytting

USAs ambassadør kalt inn på teppet etter nye avsløringer.

USA har blitt mer åpne om prosessen for hvordan NSA og andre amerikanske etterretningstjenester vurderer IT-sårbarheter.
USA har blitt mer åpne om prosessen for hvordan NSA og andre amerikanske etterretningstjenester vurderer IT-sårbarheter. Bilde: (c) Brooks Kraft/Corbis/All Over Press
2. juli 2014 - 10:28

New Delhi (NTB-AFP): India har kalt den amerikanske ambassadøren inn på teppet etter nye avsløringer om at etterretningstjenesten NSA har avlyttet det indiske regjeringspartiet BJP.

Ifølge nye dokumenter som er lekket av NSA-avhopperen Edward Snowden til avisen Washington Post, ble BJP avlyttet av NSA i 2010, da partiet var Indias største opposisjonsparti. BJP overtok regjeringsmakten i India etter valget i mai i år.

Ifølge en kilde ved det indiske utenriksdepartementet, krever India en forklaring på opplysningene samt forsikringer om at det ikke må gjenta seg.

Det er tredje gang at indiske myndigheter protesterer på denne måten etter avsløringer av amerikansk avlyttingsvirksomhet. De to tidligere protestene kom i juli og november i fjor etter avsløringer om at den indiske FN-delegasjonen i New York samt ambassaden i Washington var blitt avlyttet. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.