TELEKOM

India utsetter mobilauksjon

Holder Telenor på pinebenken.

På pinebenken: Fortsatt ingen avklaring om Telenors framtid i India for konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.
På pinebenken: Fortsatt ingen avklaring om Telenors framtid i India for konsernsjef Jon Fredrik Baksaas. Bilde: Thomas Lee / Bloomberg / Getty Images / All Over Press
7. aug. 2012 - 14:19

Ministergruppen med ansvar for Indias mobillisenser ber høyesterett om lov til å utsette auksjonen. Dermed blir Telenor holdt på pinebenken én uke lenger.

Opprinnelig var fristen for å komme med bud i den nye tildelingsrunden 31. august, men ministrene ber nå om en ukes utsettelse, skriver avisa The Hindu.

Dermed sammenfaller fristen med datoen som de eksisterende lisensene utløper på: 7. september.

- Vi har fått en tidsplan fra auksjonarius og kommer til å legge fram for høyesterett at det ikke er mulig å gjennomføre auksjonen innen 31. august, sier teleminister Kapil Sibal.

Telenor jobber videre

- Ut fra det vi hører i mediene, forstår vi at det går mot en utsettelse. Det bekymrer oss, fordi det betyr enda lengre tid i uvisse. Vi ber Indias regjering gjennomføre auksjonen så raskt som mulig, sier Telenors kommunikasjonsdirektør i Asia, Glenn Mandelid, til NTB.

Han sier Telenor vil fortsette å arbeide innenfor de bestemte tidsfristene inntil de eventuelt får en formell beskjed om at fristen er endret. Mandelid viser også til en høyesterettsavgjørelse i april som fastslo at de inndratte lisensene skal fortsette å gjelde til etter auksjonen.

Først når det foreligger et såkalt Information Memorandum, med de formelle betingelsene for auksjonen, vil Telenor ta endelig stilling til om de ønsker å være med i tildelingsrunden.

Inndratt i februar

I februar inndro Indias høyesterett de 122 mobillisensene i landet etter at det var avslørt korrupsjon og uregelmessigheter ved forrige tildeling. Det rammet også Telenor, som eier 22 lisenser gjennom det deleide selskapet Uninor.

Med en eierandel på 67,25 prosent i Uninor, er Telenor i ferd med å tvinge gjennom et salg av selskapet. Den norske telegiganten er trolig den eneste interessenten og vil etter salget være eneeier av alle verdiene i Uninor - inkludert alle kundene. Dermed kvitter selskapet seg med partner og minoritetsaksjonær Unitech. Unitech har tatt rettslige skritt for å utsette salget.

Forrige uke ble minsteprisen for den kommende lisensauksjonen fastlagt, og det ligger an til at Telenor vil prøve seg på nytt i India, til tross for at selskapet allerede har tapt rundt 18 milliarder kroner på mobilmarkedet i verdens nest mest folkerike land. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.