Indias Linux-PDA settes i produksjon

Den indisk-utviklede Linux-PDA-en Simputer, med grafisk og talende grensesnitt på mange lokale språk, settes i produksjon denne måneden.

Ideen om en indisk PDA, med spesielle egenskaper tilpasset lokale forhold, ble unnfanget for mange år siden. Arbeidet med å realisere den ble startet i 1999 gjennom den veldedige stiftelsen Simputer Trust, og i fjor ble det opprettet et eget selskap, PicoPeta Simputers. De første enhetene skulle egentlig kommet i produksjon i september. I går ble det kunngjort en avtale der PicoPeta setter ut produksjonen til den indiske elektronikkgiganten Bharat Electronics Limited.

Les også:

Målgruppen for Simputer er selvstendige forretningsfolk og lokale bedrifter som ikke har råd til å investere i PC-er, og som med dette rimelige apparatet vil få anledning til å gjennomføre IT-prosjekter og gjøre bruk av tjenester som e-post og annen Internett-basert formidling av informasjon.

Apparatet har et eget grafisk og talende brukergrensesnitt, døpt Malacca. Utviklerne har tilrettelagt et system som raskt kan tilpasset forskjellige språk.

Foreløpig kan brukerne snakke til Simputer på engelsk, hindi, telugu, kannada og tamil.

Andre egenskaper er innebygget modem og integrert smartkortleser.

I en pressemelding fra PicoPeta, heter det at Bharat Electronics allerede har produsert en prøveserie på 400 enheter, og at ytterligere 1000 enheter skal tilvirkes i løpet av november.

Den første modellen vil selges for 13.000 rupi eks mva (2000 kroner). Innen seks måneder håper man å kunne redusere prisen til 10.000 rupi (litt over 1500 kroner). I februar vil det lanseres en alternativ og dyrere modell med flere muligheter for kommunikasjon.

Til toppen