Indias Media Lab blir verdens største

Årsbudsjettet til den planlagte indiske avdelingen av MIT Media Lab blir langt større enn det til både hovedkvarteret i Massachusetts og filialen i Irland.

Årsbudsjettet til den planlagte indiske avdelingen av MIT Media Lab blir langt større enn det til både hovedkvarteret i Massachusetts og filialen i Irland.

Wall Street Journal har snakket med en anonym kilde i det indiske IT-departementet, og fått bekreftet disse uttalelsene med ledelsen i MIT Media Laboratory.
Den indiske regjeringen har sørget for solid støtte i sin kamp for å få en lokal avdeling av MIT Media Lab: Bill Gates vil ha MIT Media Lab i India

Etableringen og driften av den indiske avdelingen av MIT Media Lab er ventet å koste mellom 500 millioner dollar og en milliard dollar over ti år. Det svarer til et årsbudsjett på 50 til 100 millioner dollar. I dag nøyer hovedkvarteret til MIT Media Lab i Massachusetts seg med 40 millioner dollar i året, mens den irske avdelingen har et årsbudsjett på 29 millioner dollar.

I USA drives Media Lab med bidrag fra 170 sponsorer i næringslivet. I Irland er private bidrag supplert med offentlige bevilgninger. Ifølge kilden til Wall Street Journal, vil den indiske staten stå for 20 prosent av finansieringen. Regjeringen og Massachusetts Institute of Technology vil samarbeide om å skaffe sponsorer til avdelingen i India. Innen to uker skal representanter for de indiske myndighetene og Media Lab levere en felles rapport om planene for den indiske avdelingen.

Ledelsen for MIT Media Lab i USA bekrefter samtalene med den indiske regjeringen, og legger til at viktige spørsmål knyttet til beliggenhet og drift ennå ikke er avgjort.

Til toppen