Indisk billig-PDA omsider klar

Den billige, indiske lommedatamaskinen Simputer er omsider blitt lansert..

Den billige, indiske lommedatamaskinen Simputer er omsider blitt lansert..

To indiske selskaper har etter tre år med forsinkelser lansert en rimelig, håndholdt datamaskin. Tanken er at den skal gi fattige enklere tilgang til IT. Prisen er 220 dollar.

Årsakene til forsinkelsen skyldes mangel på investeringer og en manglende respons fra de store distributørene. Maskinen var ferdigutviklet allerede i 2001, mens prosjektet ble startet opp allerede i 1998.

Picopeta Simputers er ett av to selskaper som skal produsere maskinen. Selskapet håper å kunne selge 50.000 enheter innen mars 2005.

Grunnmodellen er utstyrt med en monokrom skjerm, en 206 MHz prosessor og 64 MB med minne. Enheten betjenes ved hjelp av en stylus. Den er forøvrig utstyrt med mikrofon, høyttalere og et batteri som varer i seks timer. Enheten skal også kunne knyttes til Internett. Den er utstyrt med Linux som operativsystem.

Etter det digi.no forstår, skal Simputer også være utstyrt med en minnekortleser, noe som gjør maskinen mer egnet for deling mellom flere brukere. Da kan hver bruker lagre sine data på et personlig minnekort.

Ifølge Associated Press eier bare 9 av 1000 indiere en egen PC. En enkel, stasjonær PC koster omtrent 450 dollar i India, noe som mer enn de fleste på den indiske landsbygden har råd til. Prisen har nylig blitt redusert en del, etter at den indiske regjeringen nylig har redusert avgiftene på slikt utstyr.

Du kan lese mer om Simputer på denne siden.

Til toppen