RESULTATERFINANS

Indisk gigant åpner kontor i Norge

IBM, Accenture og Capgemini får nå en ny konkurrent: Indiske Ratan Tata åpner eget kontor i Norge.

13. nov. 2006 - 13:41

Norske IT-kunder har vært trege sammenlignet med svenskene på å ta i bruk lavkostland for å presse kostandene, men nå er det en annen faktor som øker presset: Mangelen på folk begynner presser stadig flere kunder til å kjøpe seg hjelp fra land som India.

Hittil har norske kunder måtte kjøpe hjelp fra et av de store amerikanske eller europeiske konsulentselskapene som så setter bort store deler av jobbene til sine indiske kontorer. Men nå åpner det seg en ny mulighet.

Tata, en av de to største indiske konsulentselskapene skal åpne eget kontor i Norge. Tata Consultancy, en del Ratan Tatas konglomerat, har tidligere tidvis hatt representater i Norge, men nå oppretter altså selskapet et permanent kontor.

Tata, Wipro og Infosys, det tre største indiske konsulentselskapene, både vokser i rekordfart - samtidig som resultatene nesten bryter naturlovene.

I siste kvartal omsatte Tata for 6,5 milliarder kroner, en vekst på ekstreme 42 prosent sammenlignet med andre kvartal i fjor. Tata har blant annet American Express, Boeing, General Motors IBM som kunder. Og Tata fikk et minst like imponerende resultat: Det endte på 1,49 milliarder kroner, en hopp på 44 prosent.

En av faktorene til etableringen av Norges-kontorer er nok at Tata allerede har minst en stor kunde i Norge: Tata fikk i fjor jobben med få på plass nytt personalsystem (HR) på i Telenor-konsernet, både i Norge og i heleide datterselskaper rundt i verden.

Kontoret i Norge skal offisielt åpnes på onsdag, 15. november, - av den indiske IT-ministeren som har tatt turen til Norge for anledningen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.