Indisk gigant stormer videre fremover

Forklaring til hvorfor IBM ikke vokser får man fra indiske Ratan Tata som stormer videre, både i form av resultater og antall ansatte.

Indisk gigant stormer videre fremover

Forklaring til hvorfor IBM ikke vokser får man fra indiske Ratan Tata som stormer videre, både i form av resultater og antall ansatte.

I går la IBM frem tall som viser at selskapet sliter med å vokse videre. Hovedforklaringen er at de store indiske konsulentselskapene nå kaprer mange av kundene, spesielt i Asia.

Dette understrekes av tall Tata Consultancy Services, ledet av Ratan Tata (bildet) den nest største av de tre indiske IT-konsulentgigantene la frem i går.

Tata legger nå frem tall for deres 2006-finansår som sluttet 31. mars som viser en ekstrem vekst: Selskapet spådde at de skulle ansette 13.500 nye i 2005, men endte opp med en vekst på 21.140 nye og har nå en samlet stab på 62.000 ansatte fordelt på kontorer i hele 34 land.

Tata har blant annet nå en liten gruppe i Norge, for i fjor fikk selskapet sin første norske kontrakt da Telenor valgte Tata til å implementere Oracle som nytt, felles personalsystem i alle sine heleide datterselskaper.

Og Tata ser for seg en like bratt vekst - selskapet tror nå de vil ansette hele 30.000 nye hoder i løpet av de neste 12 månedene.

Regnskapstallene følger også etter: Tata løftet omsetninger med 36,3 prosent og resultatet utvikler seg enda bedre - det er opp 41,2 prosent i forhold til forrige finansår.

Tata tjener svært godt med penger. Selskapet omsatte for 3 milliarder dollar og satt igjen med 649 millioner dollar, en svært hyggelig margin på 21 prosent.

Konsulentselskapenet har det siste året gjort flere oppkjøp og blant annet inngått en samarbeidsavtale med Microsoft om felles aktiviteter i Kina.

Til toppen