RESULTATERFINANS

Indisk gigant vokser videre i ekstremfart

India er ikke i ferd med å miste sine fordeler. Tata, det største indiske konsulent-selskapet, legger frem nye ekstremtall.

17. okt. 2006 - 08:37

Intet tyder på at vestens appettit for billig IT-hjelp begynner å roe seg.

Tata Concultancy Services, den største av de indiske konsulentselskapene, la i dag morges frem tall som viser en fortsatt voldsom vekst og en like frisk vekst i resultatet.

Tata tror nå at de i finansåret som avsluttes i mars vil omsette IT-utviklingstjenester for hele 4 milliarder dollar - 27,1 milliarder kroner, forteller Tata-sjef S. Ramadorai.

Største eier i Tata-konglomeratet er gründer Ratan Tata.

I deres andre finanskvartal omsatte Tata for 6,5 milliarder kroner, en vekst på ekstreme 42 prosent sammenlignet med andre kvartal i fjor. Tata har blant annet American Express, Boeing, General Motors IBM som kunder.

Og Tata fikk et minst like imponerende resultat: Det endte på 1,49 milliarder kroner, en hopp på 44 prosent.

Det oppsiktsvekkende er at Tata både løfter resultat og omsetning samtidig - og med så mye.

Tallene avkrefter spådommer at India er i ferd med å miste sin viktigste fordel - lave lønninger. Mange hevder at lønningene stiger mye raskere enn i vesten og at India dermed mister sitt forsprang. Tata fakturere i snitt 23 dollar i timen per ansatt, opp en dollar på et år. Når man sammenligner med veksten, understreker tallene at hvert fall ikke Tata er i ferd med å miste sin konkurranse-kraft.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.