Indisk IT-ekspertise til leie

Det finnes flere løsninger for bedrifter som trenger IT-ekspertise. Her er en av dem.

Det finnes flere løsninger for bedrifter som trenger IT-ekspertise. Her er en av dem.

Mange bedrifter har fortsatt et skrikende behov for IT-kompetanse. Et norsk selskap, ResourceIT, har etablert et indisk utviklingssenter med tjenester de mener er tilpasset skandinaviske bedrifter.

I en pressemelding skriver selskapet at dette er et nøkkelferdig alternativ for bedrifter som ønsker å leie indisk IT-ekspertise.

ResourceIT sørger for infrastruktur og tilbyr en rekke fellestjenester (som møterom, sekretærtjenester, visumsøknader, reiseplanlegging/koordinering, rekruttering og oppfølging). Fra Oslo-kontoret skal det tilbys oppfølgingstjenester, for at den utenlandske utviklingsavdelingen skal fungere best mulig.

I den indiske universitetsbyen Pune, hvor det er en enorm tilgang på kvalifisert arbeidskraft, har selskapet i første omgang innredet en etasje, med arbeidsstasjoner, all nødvendig infrastruktur og fellestjenester for 50 programmerere.


Daglig leder Trond Skundberg sier at hvis dette blir en suksess, og skandinaviske bedrifter er interessert i tilbudet, skal det utvides med 50 nye plasser i løpet av sommeren.

- Det er ResourceIT og partnere som har arbeidsgiveransvaret for de team som etableres, og våre oppdragsgivere betaler en fast sum per måned, som inkluderer både personell, møblering, maskin- og programvare og all infrastruktur som nettverk, telefon, fax og internettlinje, forteller selskapet i en pressemelding.

Til toppen