KARRIERE

Indisk IT-ekspertise til leie

Det finnes flere løsninger for bedrifter som trenger IT-ekspertise. Her er en av dem.

Therese Werenskiold
11. apr. 2001 - 08:15

Mange bedrifter har fortsatt et skrikende behov for IT-kompetanse. Et norsk selskap, ResourceIT, har etablert et indisk utviklingssenter med tjenester de mener er tilpasset skandinaviske bedrifter.

I en pressemelding skriver selskapet at dette er et nøkkelferdig alternativ for bedrifter som ønsker å leie indisk IT-ekspertise.

ResourceIT sørger for infrastruktur og tilbyr en rekke fellestjenester (som møterom, sekretærtjenester, visumsøknader, reiseplanlegging/koordinering, rekruttering og oppfølging). Fra Oslo-kontoret skal det tilbys oppfølgingstjenester, for at den utenlandske utviklingsavdelingen skal fungere best mulig.

I den indiske universitetsbyen Pune, hvor det er en enorm tilgang på kvalifisert arbeidskraft, har selskapet i første omgang innredet en etasje, med arbeidsstasjoner, all nødvendig infrastruktur og fellestjenester for 50 programmerere.Daglig leder Trond Skundberg sier at hvis dette blir en suksess, og skandinaviske bedrifter er interessert i tilbudet, skal det utvides med 50 nye plasser i løpet av sommeren.

- Det er ResourceIT og partnere som har arbeidsgiveransvaret for de team som etableres, og våre oppdragsgivere betaler en fast sum per måned, som inkluderer både personell, møblering, maskin- og programvare og all infrastruktur som nettverk, telefon, fax og internettlinje, forteller selskapet i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.