Indisk IT-gigant skaper 1000 nye jobber i USA

Infosys sier de også er interessert i å kjøpe selskaper i Europa og Japan.

Indisk IT-gigant skaper 1000 nye jobber i USA

Infosys sier de også er interessert i å kjøpe selskaper i Europa og Japan.

I et intervju med Wall Street Journal sier toppsjef Kris Gopalakrishnan i den indiske IT-giganten Infosys at han planlegger å utvide satsingen i USA med 1000 nye arbeidsplasser. I våres var det rundt 1200 som arbeidet for Infosys i USA. Tallet skal med andre nesten dobles.

Infosys har til sammen over 105 000 ansatte, og er Indias nest største eksportør av IT-drift og tjenester, etter Tata Consultancy Services. To tredeler av omsetningen, som i år er anslått til 4,6 milliarder dollar, kommer fra USA. I underkant av en fjerdedel kommer fra Europa.

Utvidelsen i USA skal sikre at Infosys er beredt når den amerikanske økonomien kommer ut av krisen, og amerikanske selskaper igjen er klare til å legge ut mer av driften og kjøpe flere IT-tjenester.

Infosys-sjefen sa ellers at han er opptatt av å være mer tilstede i Europa, og at han jakter på oppkjøpskandidater i blant annet Frankrike og Tyskland. Av spesiell interesse er driftsselskaper med kundekrets innen helse og infrastruktur, med en årlig omsetning på mellom 300 millioner og 500 millioner dollar.

Gopalakrishnan nevnte også Japan som land hvor Infosys kan tenke seg et oppkjøp.

Den indiske finansportalen myiris.com har et eget intervju med Gopalakrishnan, med tilsvarende innhold.

    Les også:

Til toppen