RESULTATERFINANS

Indisk IT-gigant vokser enda fortere

Den indiske outsourcing-giganten Infosys legger frem tall som nesten bryter naturlovene i IT-bransjen.

11. jan. 2007 - 09:27

Et konsulentselskap i vesten er fornøyd med 10-15 prosent margin og kanskje tilsvarende vekst i året, men de indiske IT-gigantene både vokser og leverer marginer som norsk IT-bransje bare kan drømme om.

I går la Infosys, den neste største av de store indiske outsourcingsgigantene frem kvartalstall som understreker den voldsomme driven indisk IT-bransjen opplever - til tross for påstander om at lønnsveksten løper løpsk og at indiske IT-ansatte bytter jobb alt for ofte.

Infosys Technologies løftet i fjerde kvartal (deres tredje finanskvartal) resultatet med hele 51,1 prosent sammenlignet med i fjor.

Infosys fikk et resultat på 220 millioner dollar i deres tredje finanskvartal og spår nå en vekst for finansåret som ender i mars på 27-30 prosent sammenlignet med forrige år. Selskaper regner dermed en omsetning på 29-31 milliarder dollar for året.

Finansanalytikere spår en margin på hele 26 prosent for finansåret som avsluttes i mars.

Det er nå i Europa, ikke USA, infosys vokser forteste, forteller selskapet.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.