SIKKERHET

Indisk politi slo til mot mistenkte datasvindlere

Skal ha utgitt seg for å være fra Microsoft-support.

Hjelpesenter-svindel, der gjerningsmennene gir seg ut for å ringe fra hjelpesenteret til et kjent dataselskap, er et kjent fenomen. Nå er sju personer pågrepet i India for å ha lurt briter og amerikanere.
Hjelpesenter-svindel, der gjerningsmennene gir seg ut for å ringe fra hjelpesenteret til et kjent dataselskap, er et kjent fenomen. Nå er sju personer pågrepet i India for å ha lurt briter og amerikanere. Berit Roald / SCANPIX
21. okt. 2019 - 15:35

To indiske «hjelpesentre» er stengt i en internasjonal politioperasjon for å stanse datasvindel i helgen. Microsoft har hjulpet politiet med å løse saken.

Sju personer er pågrepet i aksjonen mot telefonsentrene i byen Kolkata, hovedstaden den indiske delstaten Vest-Bengal, skriver BBC. Aksjonen følger en fire år lang etterforskning, der Microsoft har bidratt med informasjon.

De sju er mistenkt for å ha svindlet britiske og amerikanske PC-brukere ved å gi seg ut for å være fra Microsoft eller andre kjente dataselskaper. De skal blant annet ha tilbudt verdiløse «sikkerhetspakker» som skal beskytte PC-en mot virusangrep eller hevder å ha avdekket angrep og tatt betalt for å «hjelpe».

Svindlerne lurer ofrene til å gi tilgang til PC-en, som igjen gir tilgang til bankkontoer eller kredittkortinformasjon.

Sikkerhetssjef Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge sier det er umulig å vite om de samme svindlerne har forsøkt å lure nordmenn.

– Men vi kan ikke se bort fra det, opplyser han til NTB.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.