BEDRIFTSTEKNOLOGI

Indisk telefonmangel kan gi Nera kjempekontrakt

Nera skal levere 400 satellittelefoner til det indiske telekommunikasjonsdepartementet. Telefonene skal utplasseres i landsbyer og blir den eneste forbindelse beboerne har med omverdenen. I India er det 400.00 telefonløse landsbyer og det kan på sikt gi Nera en kjempekontrakt.

Frode Eriksen
4. feb. 2000 - 11:50

Nera opplyser ikke hva verdien på leveransen er, men at det finnes over 400.000 indiske landsbyer som ikke har adgang til noen som helst form for telefon.

- Ordren er en del av en større kontrakt på 1000-1500 Nera WorldPhone Provident telefoner, sier markedssjef i Nera Morten Heiss-Schøyen. Han ser et stort potensiale i denne leveransen.

- Kostnadene ved å bygge en tradisjonell bakkebasert infrastruktur til så mange avsidesliggende landsbyer som vi her snakker om ville blitt helt uhåndterlige. I hvert fall på kort og mellomlang sikt. Muligheten ligger i å bruke satellittelefoner av typen Provident.

- Jo mindre effekt du bruker fra satellitten, jo lavere blir samtaleprisen. Provident telefonene bruker store antenner som krever svært lite effektbruk fra satellitten. Telefonene er i tillegg store og solide, vel egnet til å brukes i telefonkiosk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.