Indiske ansatte skal dataklareres

India frykter å miste inntekter fra outsourcing, og setter derfor i gang en rekke tiltak for å bekjempe databedrageri.

India frykter å miste inntekter fra outsourcing, og setter derfor i gang en rekke tiltak for å bekjempe databedrageri.

Outsourcing har blitt en av de viktigste inntektskildene for India, men en rekke avsløringer av utro indere, som videreselger sensitive personopplysninger, har skapt uro.

    Les også:

44 prosent av næringsinntektene i India genereres fra outsourcing. Landet tjente 17,2 milliarder dollar i fiskalåret som sluttet i mars, men forventer at beløpet skal vokse med minst 30 prosent i år.

Nå frykter India å miste en av de viktigste bærebjelkene for økonomisk vekst. Myndighetene har derfor strammet inn kraftig på regelverket.

For å bekjempe datatyveri har India startet et prosjekt som skal gi en oversikt på alle ansatte og dere bakgrunn, skriver Yahoo News. Opptegnelsene vil bli lagret elektronisk og kontrollert av et regjeringsoppnevnt mandat. Informasjonen benyttes av selskaper for å sjekke bakgrunnen til de ansatte.

Prosjektet er foreløpig en pilottest mot ansatte i noen få utvalgte kundestøttesentre. Tanken er å videreføre prosjektet mot alle backoffice-ansatte og ansatte innen programvareindustrien.

Det er spesielt oppgaver som telemarkedsføring, kundestøtte, personal- og lønnsutbetalinger og betalingstransaksjoner som har vært populære arbeidsoppgaver for utenlandske bedrifter å sette ut.

Foreløpig er det frivillig for ansatte å være i databasen, men indiske selskaper kan etter hvert sette dette som en forutsetning for å få jobb.

De ansattes bakgrunnsdata vil bli ivaretatt av et nasjonalt sikkerhetsråd, National Securities Depository Ltd..

Tiltaket skal gjøre det lettere å reise tiltale mot ansatte som selger eller kjøper illegalt outsourcet materiale.

India har også merket økt press etter at et australsk fjernsynsprogram satte søkelyset på problemet. Det skal være organiserte mafiagrupper som står bak, ifølge dokumentarprogrammet. Mafiaen har infiltrert indiske selskaper som har spesialisert seg på å utføre oppdrag på vegne av internasjonale kunder.

Målet er å kjøpe informasjon som kan sikre seg identiteten til andre mennesker.

Til toppen