Indiske IT-folk er blitt for dyre

Er det indiske IT-eventyret over? Nå skal indiske Tata skaffe seg folk fra et nytt lavkost-land.

Indiske IT-folk er blitt for dyre

Gartner og mange andre har advart India i flere år: Den økonomiske veksten er for høy og lønnsveksten, spesielt i IT-bransjen, er i ferd med å spise opp Indias store lavkost-fordel.

Kritikerne får kan nå peke på hva konsulentgiganten Tata gjør og si "hva sa jeg". For dag morges offentliggjorde Tata, som er en av de tre store konsulentselskapen i India, at selskapet skal ansette folk i Mexico, skriver Bloomberg.

Mexico er et nesten helt nytt selskap og har tidligere ikke vært nevnt som kilde for IT-folk. Det litt ironiske er at amerikanske IT-kunder som har flokket seg til India kanskje bare kunne gått til sitt sørlige naboland. Det er amerikanske kunder de mexikanske Tata-medarbeiderne skal arbeide for.

Tata skal ansette 5000 IT-folk i India over de neste fem årene. Lønnen er foreløpig høyere i Mexico, men dette vil jevne seg ut over noe år.

- Vi ser at kostandene i India løfter seg og at det er vanskeligere å få tak i folk, sier Gabriel Rozman, som skal lede satsningen i Mexico. Derfor går vi til Latin-Amerika der kostandene er fornuftige.

Nye tall understreker satsningen, for IT-lønningene i India økte med 14,4 prosent i fjor og spås å øke minst like mye i år. I tillegg var inflasjonen i fjor på over 9 prosent.

Les mer om: