Indiske IT-selskaper må gjøre gigantkjøp

Analyseselskapet Gartner mener indiske IT-leverandører bør kjøpe seg store.

Indiske IT-selskaper må gjøre gigantkjøp

Analyseselskapet Gartner mener indiske IT-leverandører bør kjøpe seg store.

De store indiske IT-selskapene vokser i et forrykende tempo takket være vestlige bedrifters behov for mer kapasitet, og ønske om lavere pris.

De seks største indiske tjenesteleverandørene står likevel for bare 1,9 prosent av omsetningen i det globale markedet for tjenesteutsatte IT-tjenester. Totalt utgjør dette markedet en omsetning på 672 milliarder dollar i året, ifølge tall fra analyseselskapet Gartner.

Selskapene Satyam, Wipro, Infosys, TCS, Cognizant og HCL, går gjerne under samlebetegnelsen "SWITCH". De har vokst kraftig siden 2001, da de i følge Gartner hadde omtrent 0,5 prosent av det totale markedet.

I 2006 hadde disse seks selskapene en vekst på hele 42,4 prosent. Det er imponerende, men langt fra nok hvis de skal klare å utfordre de store etablerte gigantene, mener Gartner. Analyseselskapet har derfor skrevet en rapport der de anbefaler SWITCH-selskapene å gjøre store oppkjøp.

Selv om de indiske selskapene fortsatt er mindre, kan de bruke sin aksjeverdi for å kjøpe like store, eller til og med større selskaper. Ifølge Gartner hadde de etablerte gigantene en vekst på bare 4,3 prosent i fjor. Det er en tiendedel av inderne, og slikt reflekteres gjerne i selskapenes aksjeverdi.

Wipro har allerede gjort et slikt stort oppkjøp som Gartner anbefaler. I august betalte de 600 millioner dollar for amerikanske Infocrossing.

    Les også:

Til toppen