Indiske konsulenter er blitt dyre

Et oppkjøp Capgemini har gjort i India understreker den økende mangelen på IT-folk i India.

Et oppkjøp Capgemini har gjort i India understreker den økende mangelen på IT-folk i India.

IT-bransjen i India vokser i et forrykende tempo og i det siste har de store konsulentselskapene begynt å melde om rekrutteringsproblemer. Kampen om de som allerede er utdannet øker derfor på. Fordi de store indiske aktørene har så gode marginer, har lønningene steget kraftig de siste årene.

De økende prisene, både på timer og når indiske konsulentselskaper selges, understreker at Indias store salgsargument, lav pris, eroderes.

Dette understrekes av et oppkjøp Capgemini har gjort i India. Kanbay er med 6300 ansatte et av de mellomstore konsulentselskapene, et hakk under giganter som Tata, Infosys og Wipro.

Med Kanbay dobler det fransk-eide konsulentselskapet staben sin i India og sikrer seg ny kapasitet. Men Capgemini betaler en frisk pris:

Kjøpssummen er på 1,25 milliarder dollar, hvilket gir en pris per ansatt på 1,285 millioner kroner. Det er priser man ikke skal så mange årene tilbake å finne her i Norge.

Men prisene reflektere også inntjeningsnivået i bransjen.

For eksempel la Wipro, som er nest størst i India, nylig frem ekstreme tall. Selskapet løftet overskuddet med 48 prosent og omsetningen med 41 prosent i tredje kvartal sammenlignet med et år tidligere.

Til toppen