BEDRIFTSTEKNOLOGI

Industrigigant dropper Notes

Se hva 145.000 ansatte skal bruke nå.

ABB, her representert ved hovedkontoret i Zurich, kaster ut IBM Notes til fordel for Office 365 og Yammer. Overgangen har allerde begynt - og vil bli sluttført i år.
ABB, her representert ved hovedkontoret i Zurich, kaster ut IBM Notes til fordel for Office 365 og Yammer. Overgangen har allerde begynt - og vil bli sluttført i år. Bilde: ABB
11. apr. 2013 - 08:55

Det svensk-sveitsiske industri-teknologiselskapet ABB, med 145.000 ansatte verden over, har besluttet å vrake IBMs Notes-plattform til fordel for Microsofts Office 365 og Yammer. Det melder ComputerSweden som kaller avtalen et gjennombrudd for Microsoft i bedriftsmarkedet.

Frem til nå har IBMs Notesplattform vært kjernen i ABBs kommunikasjonsplattform, men med den nye skybaserte løsningen tror ABBs teknologidirektør i Sverige, Anders Hedenros.

– I dag er kommunikasjonen fragmentert og ikke særlig moderne. Med denne løsningen baner vi vei for fremtidens arbeidsplass, sier han til ComputerSweden.

En av fordelene han peker på at er at det blir enklere å se hvem som er pålogget på sine arbeidsstasjoner og det blir lettere å samarbeide med hvem som helst – uansett hvor de skulle befinne seg.

Dessuten vil migrasjonen bli enklere ettersom Office 365 og Yammer-løsningene blir levert via nettskyen. Hedenros vil ikke kommentere hva prosjektet vil koste, men legger ikke skjul på at de også gjør dette for å spare penger, selv om det ikke er første prioritet.

– Vårt fokus har vært å skape bedre kommunikasjoner for våre medarbeidere. Vi drives av innovasjon og vil gjøre det enklere. Men det finnes også andre aspekter i beslutningen vi har tatt. Kostnadseffektivitet er med der, sier Hedenros til den svenske IT-avisen.

En fjær i hatten for Microsoft er at ABB vil ta i bruk Yammer, en løsning for sosiale medienettverk for bedrifter. Yammer ble kjøpte av den amerikanske programvaregiganten i fjor for seks milliarder kroner. Teknologien til Yammer er nå tett integrert med Office-pakken og de øvrige bedriftsløsningene fra Microsoft.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.