RESULTATERFINANS

Infineon i pluss etter to år i minus

Den tyske minneprodusenten advarer likevel mot overdreven optimisme for 2004.

11. nov. 2003 - 08:05

I kvartalet fram til 30. september, det fjerde i selskapets regnskapsår, omsatte Infineon for 1,76 milliarder euro, 37 prosent mer enn i samme kvartal i fjor. Overskuddet etter skatt ble 49 millioner euro, tilsvarende 0,07 euro per aksje, mot et tap på 506 millioner euro i samme kvartal i fjor. Det er første overskuddskvartal for Infineon siden mars-kvartalet 2001. Det positive resultatet bekrefter at halvlederbransjen er på vei ut av krisen.

    Les også:

Høyere priser og kostnadskutt har bidratt til den positive utviklingen i Infineon. Staben er kuttet med 6000 årsverk, og minnebrikkene produseres på 300 millimeters skiver i stedet for 200 millimeter. Det siste gir betraktelig rimeligere produksjon, siden det kan produseres dobbelt så mange minnebrikker per skive.

– Jeg føler at vi kan snakke om en oppsving i markedet, men vi bør ikke bli for entusiastiske. Hvis markedsforholdene holder seg stabile, forventer vi at året 2004 skal gi oss et overskudd, sa toppsjef Ulrich Schumacher da tallene ble presentert.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.