Infineon taper stort på rettssak

Minnebrikke-produsenten Infineon taper stort på rettssaken om prissamarbeid.

Minnebrikke-produsenten Infineon taper stort på rettssaken om prissamarbeid.

Tyske Infineon leverte svake resultater for andre kvartal i dag. En viktig årsak til det er store kostnader knyttet til rettssaken om prissamarbeid på minnebrikker.

Infineon er Europas nest største- og verdens fjerde største- minnebrikkeprodusent. Selskapet er et av fire selskaper som mistenkes for å ha samarbeidet om prisen på minnebrikker i 2001.(se nedenfor). De andre selskapene er amerikanske Micron og koreanske Samsung og Hynix.

Infineon leverte et resultat etter skatt på minus 56 millioner euro i sitt regnskapsmessige tredje kvartal. Tapet var likevel ikke så stort som et år tidligere, da det ble et underskudd på 116 millioner euro.

Infineon fortsetter dermed den svake trenden fra tidligere. Selskapet har slitt med å komme i pluss de siste årene, blant annet grunnet sterkt prispress på minnebrikker. De siste tre årene har Infineon gått med underskudd. Salget vokste imidlertid med 30 prosent til 1,91 milliarder euro mot 1,47 milliarder euro i samme kvartal i fjor, men Infineon klarer likevel ikke å gå i pluss.

Selskapet forteller at kostnadene i forbindelse med den pågående antitrustrettssaken og tilhørende krav fra andre selskaper har økt kraftig. Infineon skal ha brukt 212 millioner euro, eller rundt 1,5 milliarder kroner i forrige kvartal, ifølge Wall Street Journal.

- Infinion er på dette tidspunkt ikke i stand til å forutse kostnadene og andre konsekvenser av etterforskningen, rettssakene og kravene, sa en talsmann for selskapet på presentasjonen.

    Les også:

Infinion er innblandet i en rettssak om prissamarbeid om minnebrikker som skriver seg tilbake til 2001. Fra november 2001 til slutten av januar 2002 opplevde PC-produsentene en økning i prisene på standard dataminne "DRAM-brikker" på rundt 200 prosent. Prisnivået holdt seg ikke lenge, og etter noen måneder var det igjen vanskelig for minneprodusentene å holde et prisnivå med positiv margin.

Selskapene som etterforskes er verdens fire største leverandører av minnebrikker, i rekkefølge: Samsung, Micron, Hynix, Infineon.

To teorier har vært fremmet for å forklare det plutselige prishoppet.
Les mer om denne saken her: "Sammensvergelse bak prisfiksing på dataminne

Til toppen