InfoCare passerte milliard i omsetning

Vokser kraftig på at andre bedrifter vil sette ut service og vedlikehold av produktene sine.

InfoCare passerte milliard i omsetning
Bilde:

Norge har ikke så mange IKT-selskaper som omsetter for mer enn en milliard i året. Totalt er det bare cirka 20 slike selskaper, men nå har et IT-selskap til meldt seg inn i dette gode selskap.

IT-selskapet InfoCare passerte i 2006 en milliard kroner i omsetning for første gang.

- Vi passerte milliardgrensen, og hele 68 prosent av omsetningen kom fra andre land enn Norge, sier Terje Gunnulfsen konsernsjef i InfoCare, til Fædrelandsvennen.

InfoCare har nå totalt 1.553 ansatte. Selskapet eies hovedsaklig av venture og finanskonsernet CapMan. De har over 90 prosent av aksjene i selskapet, resten eies av lederne i konsernledelsen.

- Vi lever av å yte service og support i massedelen av it-markedet. Men selv med over milliarden i omsetning, og selv om vi er størst i Norden, har vi bare rundt ti prosent av markedet, sier Gunnulfsen til Fædrelandsvennen.

Å jobbe med service og vedligehold kan være et vanskelig felt for mange bedrifter. Det skaper muligheter for InfoCare.

- Vekstmulighetene er store. I praksis skjer det gjerne ved at vi overtar avdelinger og ansatte fra selskaper som heller vil konsentrere seg om annet enn service, vedlikehold, reparasjon, logistikk og support av it-utstyr, sier Gunnulfsen til Fædrelandsvennen.

Nå vurderer InfoCare børsnotering.

- Veldig mye av det vi gjør, er rettet inn mot børsnotering. Om og når det måtte skje, vet vi imidlertid ikke, sier Gunnulfsen til Fædrelandsvennen.

Les mer om: