RESULTATERFINANS

Informatikk kjøper spisskompetanse innen portaler

Informatikk-nett ser for seg vekst innen portaler og dokumentforvaltning, og kjøper stavangerselskapet GravityRock.

Informatikk-nett er en landsdekkende IT-leverandør med røtter tilbake til IT-infrastrukturavdelingen til daværende Informatikk AS, og rekonstituert etter et opphold hos Intentia. Siden denne avdelingen ble opprettet i april 1991 regner Informatikk-nett med en egen historie på tolv år, der de har vært en av IBMs største forhandlere i Norge. De siste årene har vært preget av løsninger basert på Lotus Notes/Domino.

I dag kunngjorde Informatikk-nett en treårig rammeavtale med NRK, verdt 15 millioner kroner i året, for levering av IT-utstyr, som en av flere av kringkasterens leverandører. En annen stor kunde er Universitetet i Oslo.

I juni i fjor fikk Informatikk-nett tidligere Merkantildata-sjef Tom Adolfsen som styreformann. Siden har selskapet fortalt finanspressen at det akter å vokse både organisk og gjennom oppkjøp, og at børsnotering er et langsiktig mål.

I forrige uke kom det første oppkjøpet, i form av stavangerselskapet GravityRock, et kompetansemiljø innen portaler med en rekke vidtrekkende partnerskap, blant dem IBM, FatWire, Epicentric, Sun, BEA, RSA Security, TIBCO, Yahoo og Oracle. Man kan anta at Adolfsen, som også har styreverv i GravityRock, sto sentralt i oppkjøpet.

– Oppkjøpet av GravityRock vil få regnskapsmessig virkning fra 1. mai, forteller administrerende direktør Helge Solbakken. – Hensikten med oppkjøpet er å styrke spisskompetanse rundt portalteknologi, dokumentforvaltning og webløsninger.

Solbakken vil ikke gå inn på hva oppkjøpet kostet.

– Hittil har vi basert våre løsninger på Notes/Domino. GravityRock har andre typer løsninger. De passer inn i vår strategi med tyngre løsninger og tyngre kundesettinger, ikke bare mot SMB-markedet, men også mot noen store kunder.

Solbakken sier han er klar over en mulig konflikt med miljøet som er i ferd med å rekonstruere virksomheten til divine Nordic i kjølvannet av konkursen i divine. (Se artikkelen Sentral oppklaring gir redusert drift i Divine Nordic. Det har seg slik at FatWire, etter konkursen, kjøpte retten til divines dokumentforvaltningsprodukter, og siden GravityRock representerer FatWire i Norge har Informatikk-nett nå et bånd til nettopp disse divine-produktene. Solbakken ønsket ikke å kommentere dette forholdet.

Etter det digi.no forstår er det først og fremst FatWire-produktet UpdateEngine som har hatt betydning for GravityRock, mens divine Norge, naturlig nok, har satset på divine-produktet Content Server.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.