KARRIERE

Informatikk-«OL» åpnet

Unge programmerere møtes i Bulgaria.

10. aug. 2009 - 10:45

I helga åpnet Den Internasjonale Olympiaden i Informatikk (IOI) i Bulgaria. Her skal unge programmerere fra hele verden sette hverandre stevne denne uka.

Det er 21. gang denne «Olympiaden» arrangeres. I år skjer det i samme land som den gangen konkurransen ble arrangert for første gang. Men mens konkurransen i 1989 gikk av stabelen i byen Pravetz, er det Plovdiv som denne gang får æren av å huse arrangementet.

Deltakere og tilskuere begynte å strømme på allerede lørdag, mens selve konkurransen av stabelen fra i dag og fram til lørdag.

Deltakerne, som for en stor del er elever ved videregående skoler, blir gitt et sett av oppgaver de skal løse i løpet av en tilmålt tidsperiode.

Konkurransen foregår både mellom deltakere som er fysisk tilstede, og blant deltakere som konkurrerer via nettet.

I fjorårets IOI i Kairo stakk Marcin Andrychowicz av med seieren. Polakken vant også i 2007 og 2006. Nå er Marcin trolig for gammel, og i år er det Tomasz Kociumaka som skal forsvare favoritten Polens ære.

Det er ikke påmeldt noen norske deltakere i årets mesterskap, men både Sverige og Danmark er godt representert.

Norge har gjennom NTNU og det nasjonale mesterskapet Norsk Informatikkolympiade (NIO) tidligere deltatt flere ganger i IOI i 2001 (Tampere, Finland), 2002 (Young-In,

Korea), 2003 (Wisconsin, USA), 2004 (Aten, Hellas), og 2005 (Nowy Sacz,

Polen). Vi har også flere ganger fått medaljer: sølv i 2002, og bronse i 2001, 2003 og 2004.

Du kan følge konkurransen på ioi2009.org.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.