JUSS OG SAMFUNN

Informatikklandslaget avspist med null

Millionstøtte til yrkesfagkonkurranser – ingenting til informatikk.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen var selv med for å heie frem det norske yrkeslandslaget som konkurrerte mot europeiske lag for noen uker siden. Den samme oppmerksomheten fikk ikke norske informatikk-elever som i slutten av september deltok i Informatikk-OL.
Kunnskapsminister Kristin Halvorsen var selv med for å heie frem det norske yrkeslandslaget som konkurrerte mot europeiske lag for noen uker siden. Den samme oppmerksomheten fikk ikke norske informatikk-elever som i slutten av september deltok i Informatikk-OL. Bilde: Kristian Hansen/World Skills


Les også:


Gode plasseringer


Belgia for å heie frem de norske lagene i den europeiske konkurransen.

Støtteapparat


World Skills



Avslag på 25.000


Norsk Informatikkolympiade (NIO)



Støttet av Universitetet i Bergen


Norsk Informatikkolympiade, som rekrutterer videregående-elever til informatikkolympiaden, er støttet av blant annet Universitetet i Bergen, forskningsselskapet Uni Research og Chr. Michelsens Institutt.

Delegasjonens nestleder Markus S. Dregi viser resultatene etter første konkurransedag til de norske deltakerne (f.v.) Edgar Vedvik, Arne Lyngstad Sund, Håkon Struijk Holmen og Nils Barlaug.
Delegasjonens nestleder Markus S. Dregi viser resultatene etter første konkurransedag til de norske deltakerne (f.v.) Edgar Vedvik, Arne Lyngstad Sund, Håkon Struijk Holmen og Nils Barlaug. Bilde: Åsmund Eldhuset (delegasjonsleder)

Engdal og NIO sier til digi.no at de støtter at World Skills får penger fra myndighetene, og vil ikke lage en motsetning mellom NIO og World Skills.

Vil nå ut til skoleelever
Engdal forteller til digi.no at deres største utfordring er å rekruttere dyktige programmerere og informatikk-interesserte i skolevesenet.

– Det er ikke slik at støtte fra Kunnskapsdepartementet automatisk ville betydd bedre resultater i Informatikk-olympiaden. Vi fant den støtten vi trengte hos UiB og private sponsorer. Det som hadde betydd mest for resultatene, ville sannsynligvis vært innføring av et programmeringskurs i skolen, slik mange andre land har, sier Engdal til digi.no.

– Vår største utfordring er å nå ut til alle informatikk-interesserte elever i norsk skole, sier Engdal til digi.no.

– Trenger fagarbeidere
Via e-post spurte digi.no kunnskapsministeren om informatikk og programmering ikke har den samme politiske statusen som yrkesfagene har. Dette svarte ministeren:

– Jeg har lagt vekt på at vi trenger flere fagarbeidere i Norge og at praktisk arbeid har en stor verdi i samfunnet. For eksempel vil det innenfor bygg- og anlegg og helsefagene være behov for tusenvis av nye fagarbeidere de nærmeste årene. Derfor er det å sikre rekrutteringen til yrkesfagene så viktig.

– Vi er selvsagt også opptatt av rekruttering til realfag og teknologiske fag. Informatikk og programmering er viktige kompetanser. Jeg synes det er gledelig at søkningen til ingeniørutdanningene har økt mye de siste årene. Det tyder på at flere unge enn tidligere synes teknologiske fag er spennende og at de ønsker seg en karriere innenfor teknologifagene, skriver Halvorsen i en e-post formidlet via departementets kommunikasjonsavdeling.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra