BEDRIFTSTEKNOLOGI

Informix pakker om produktene

For å selge seg ut av sin økonomiske hengemyr, har databaseleverandøren Informix valgt å pakke om sine produkter. Hensikten er at kunder ikke skal tvinges til å kjøpe teknologi de ikke trenger.

Eirik Rossen
20. nov. 1997 - 15:07

Ledelsen i Informix understreker at ikke en eneste kodelinje er endret. Det er bare måten Informix samler funksjonalitet i ulike kundepakker, som er forandret.

Informix har opplevd økonomiske problemer som følge av sviktende salg i mange måneder, og beskyldes for å ha vært så opptatt av ny teknologi at man har glemt kundenes egentlige behov. I går kunngjorde selskapet nok et kvartalsresultat med store tap. (Se refererte artikler.)

Før Universal Server dukket opp for et års tid siden, var produktene fra Informix fordelt på tilleggspakker rundt kjernene Online Dynamic Server. Nå tas denne modellen fram igjen. Produktene bygges heretter rundt en kjerne kalt Informix Dynamic Server, som støtter både transaksjonsprosessering og datavarehustype applikasjoner. Andre produkter - "options" - selges som tillegg beregnet på spesielle markeder:

  • Advanced Decision Support Option, tidligere en del av OnLine Extended Parallel Server, optimaliserer spørringer
  • Extended Parallel Option, også tidligere en del av OnLine Extended Parallel Server, brukes når Dynamic Server skal kjøres på klynger eller på massiv parallellprosesserende maskiner
  • MetaCube ROLAP Option, tidliger bare MetaCube, gir brukere flerdimensjonalt innsyn i et datavarehus.
  • Universal Data Option, tidligere del av Universal Server, bruker DataBlade-teknologien til å innlemme nye multimedia datatyper
  • Web Integration Option, tidligere markedsført som Web DataBlade og Universal Web Connect, integrerer web-klienter til Dynamic Server.

Med denne nye fordelingen av funksjonalitet på ulike pakker, er det ikke lenger nødvendig å kjøpe støtte til komplekse datatyper (DataBlade) hvis man ikke har behov for det. Tidligere var DataBlade integrert i Universal Server.

Nytt er en felles utvikler-API (programmeringsgrensesnitt) for å lage applikasjoner for Dynamic Server. Informix garanterer at applikasjoner skrevet i henhold til dette API-et vil fungere overfor enhver tjenerkonfigurasjon.

I en kort kommentar skriver Computer Reseller News at Informix må arbeide en del i kulissene for å integrere de nye produktpakkene med hverandre, og eventuelt også konsolidere kodebasen. Tidsskriftet er blitt forsikret av Informix-talspersoner at så vil skje i løpet av 1998.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.