RESULTATERFINANS

InfoStream kan bli solgt for andre gang

Det franske internettselskapet Integra, som i fjor kjøpte opp norske InfoStream, ønsker å la seg inngå i et større selskap for å sikre videre utvikling. Samtidig nedskriver Integra verdien av aksjene i InfoStream med 1,6 milliarder kroner.

Oddmund Grøtte
2. apr. 2001 - 11:41
Financial Times (FT) skriver i dag at det franske internettselskapet Integra SA er åpne for å bli kjøpt opp. Norske InfoStream AS er en del av Integra etter oppkjøpet i fjor 2000.
Det er sjefen Philippe Gugliemetti som sier følgende til FT:

- Mange investorer har følt at vi ikke ville miste vår uavhengighet. Nå vil vi vise at vi ikke er sta og at vi ikke er negative til en partner.

Gugliemetti sier at et oppkjøp bare er forretningsmessig riktig hvis det involverer et selskap som er i stand til "å finansiere sin egen drift i tillegg til å utvikle Integra."

Det er ventet at en avgjørelse vil komme i løpet av første halvår.

Det er en britisk investeringsbank som har fått i oppdrag å lete etter partnere. Årsaken til partnersøket er etter all sannsynlighet at kornsernet fortsatt er milevis unna lønnsomhet.

Ifølge årsregnskapet for år 2000 var driftsresultatet på minus 400 millioner kroner. I tillegg ble goodwill som følge av oppkjøpet av Infostream nedskrevet med hele 1,6 milliarder kroner etter en "evaluering" av verdiene.
Ledelsen i Infostream var ikke tilgjengelig for kommentar da digitoday.no ringte i formiddag.
Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.